Hondenfotografie

 

Owiwi is gespecialiseerd in hondenfotografie en met name in studio fotografie. We vinden het geweldig elke keer weer diverse hondenrassen in onze studio te mogen ontvangen. Van grote honden tot kleine honden, van oude honden tot puppies. Bij ons is ook elk ras welkom, wij zijn niet bang voor de powerbreeds, sterker nog wij hebben veel ervaring met powerbreeds.

Onze studio is zeer hondvriendelijk. Wij hebben een vaste witte achtergrond vloer en wand en daarnaast hebben wij diverse achtergrond kleuren. Ook beschikken we over diverse accessoires en fotoprops.

Heb je interesse gekregen in hondenfotografie en om jouw hond(en) door ons te laten fotograferen, kom dan een keer langs voor een fotoshoot. Er zijn verschillende opties en het is mogenlijk een hondenfotoshoot te boeken via ons online boekingsysteem. Informatie over onze diverse pakketen kan je vinden op onze prijzenpagina.

Hoe verloopt hondenfotografie bij Owiwi

Je vraagt je misschien wel af hoe een hondenfotoshoot er bij ons uitziet. We zullen dat even toelichten, het is altijd fijn van te voren een beeld te hebben wat je kan verwachten bij hondenfotografie.

Na het boeken van de fotoshoot ontvangen we je graag in onze fotostudio. De fotostudio is makkelijk bereikbaar met de auto en openbaarvervoer. Je kunt gratis de auto voor de deur parkeren. Bij binnenkomst in de studio laten wij de hond(en) altijd eerst even rondsnuffelen. Er zijn natuurlijk vele verschillende geurtjes aanwezig in de studio en zo’n hele witte studio zie je ook niet elke dag als hond. In de tussentijd leggen we je graag uit wat we gaan doen en waar de hond mag gaan zitten/staan/liggen. Wij werken altijd nauw samen met het baasje. Wij merken dat een hond het heel fijn vind als zijn baasje betrokken is bij het proces omdat dit vertrouwd is.

Zodra de hond uitgesnuffeld/gewend is kunnen we aan de slag. Per hond is het verschillend wat werkt om hem/haar op de plek te laten zitten/staan/liggen. Als baasje weet je dat het beste. Sommige honden doen alles voor een koekje, andere honden worden zo druk van een koekje dat ze niet meer stil willen zitten. En bij andere honden werkt het om een speeltje mee te nemen, of juist helemaal niets. Als baasje raden we altijd aan diverse speeltjes en snacks mee te nemen.

“Mijn hond is zo druk. Daar kan geen foto van gemaakt worden!”

Heb je een geweldige hond en wil je daar graag een mooie foto van hebben, maar ben je bang dat hij te druk is, niet luistert in de studio? Maak je geen zorgen. Wij hebben heel veel geduld en hebben regelmatig te maken met honden die niet perfect netjes blijven zitten. Wij zien dit juist als leuke uitdaging! Om een mooie foto te maken is het fijn dat de hond even stil zit/ligt/staat,  maar dit hoeft helemaal niet heel lang te zijn, een paar seconden kan soms al een geweldige blik opleveren. Wij hebben na jaren ervaring diverse trucjes om de aandacht te vragen zodat de hond naar de fotograaf kijkt.

Settings en achtergronden

Afhankelijk van welke fotoshoot je geboekt hebt kunnen we de hond(en) in diverse settings en met verschillende achtergronden fotograferen. Mocht je van te voren al een idee hebben wat je mooi vind, laat dat ons dan van te voren weten zodat we daar rekening mee kunnen houden.

“Heb de fantastische fotografe van Owiwi leren kennen tijdens het maken van casting foto’s voor mijn hond. Super vriendelijk, geduldig en ze weet door het gebruik van een enkel accessoir de mooiste dieren foto’s te maken. Een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een fotograaf om je huisdier op een wel heel bijzondere manier vast te leggen!”
– Annebelle eigenaresse van Boris a.k.a. Boricasso

 

 

Portfolio hondenfotografie